Tez Sonuç Bölümü Yazma

Tez giriş, gelişme ve sonuç bölümünden oluşan bir makale dizgisine sahiptir. Bu dizgide yazar, makalenin geneline hitap edecek şekilde, bütüncül bir dil kullanmalı aynı zamanda kendi savunmasıyla ters düşen alanlara girmeden, açık ve yalın bir anlam bütünlüğü oluşturmalıdır. Tez yazdırma ücretleri kapsamında sadece sonuç bölümü değil, giriş, gelişme bölümün üzerinden de fiyatlandırmalar yapılmaktadır.

Tez Sonuç Bölümü Nasıl Yazılır?

Tez sonuç bölümü için yazarın bir ‘’tezi’’ ortaya koyması gerekmektedir. Örneğin dünyanın düz olduğunu savunan bir tezde, baştan sona dünyanın düz olduğu üzerine incelemeler, kaynaklar ve alıntılar verilmiş, bundan sonraki aşamada yazarın bu incelemelerle birlikte fikir gelişiminin nasıl olduğu gözlenmiştir. Bu düşünce gelişimine katkı sağlayan aşamalara göre de sonuç olarak dünya düzdür tezi ortaya atılmış olacaktır. Sonuç bölümü makalenin tamamını kapsayacak, tezin ana fikrini ortaya koyacaktır. Bunun için tez yazan yerler üzerinden inceleme yapılırken, yazım kurallarına ve tez makalesi teknikleri hakkında uzmanlaşmış kişilerle iş birliği yapmaya dikkat edilmelidir.

Tez Sonuç Bölümü Özellikleri

Tez baştan sona açık ve yalın bir dille yazılırken, yazarın dilinin kendine dönük olmaması gerekmektedir. ‘’Bu benim düşüncem’’ gibi bir söylem makalede yer almamalı, tamamen düşünce akışı şeklinde, kaynaklar ve alıntılar doğrultusunda ilerlemelidir. Makalenin tümüne hitap etmeli, resmi bir dil olmalı ve gramer, imla ve yazım kurallarına dikkat edilmelidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yüksek Lisans Tez Savunmasına Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Alt - Üst Takım Motosiklet Yağmurluğu